IMM Invest in 2020, la BT: au fost acordate peste 10.000 de credite care au adus în economie aproape 4,5 miliarde de lei

Banca Transilvania, principala instituţie bancară în IMM INVEST, a început aprobarea creditelor în cadrul programului. Peste 5.000 de firme au ales BT ca bancă parteneră până acum, în acest an, anunță banca.Grupul Financiar BT este pregătit să preia inclusiv solicitări pe celelalte componente ale programului, AGRO IMM INVEST, IMM Factoring şi IMM Leasing.

În 2021, prin modificările aduse programului, au fost extinse categoriile de beneficiari eligibili, aşa încât profesiile liberale, PFA-urile, întreprinderile familiale şi cei care au activităţi agricole pot aplica pentru finanțare.

„Prelungirea programului este mai mult decât binevenită. Avem încredere, având în vedere succesul de care s-a bucurat anul trecut. La BT, continuăm să ne implicăm semnificativ pentru facilitarea accesului la finanţare şi recomandăm clienţilor IMM INVEST. Orice este important pentru businessul românesc, este important pentru noi. Din ce vedem, fermierii arată interes semnificativ pentru AGRO IMM INVEST şi ne aşteptăm ca acest program să crească. Ne organizăm cât mai bine să finalizăm solicitările clienţilor până în 30 iunie”, afirmă Tiberiu Moisă, Director General Adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

Programul IMM Invest facilitează accesul la finanţare al afacerilor mici şi mijlocii afectate de pandemie. Statul garantează până la 90% din valoarea creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de până la 72 de luni. Beneficiarii pot cumula finanțări garantate de stat în limita plafonului de 10 milioane de lei, din care maxim 5 milioane de lei pentru capital de lucru.

IMM INVEST şi BT au adus anul trecut în economie aproape 4,5 miliarde de lei

În 2020, prin programul IMM INVEST şi Banca Transilvania au fost acordate peste 10.000 de credite, care au adus în economie aproape 4,5 miliarde de lei şi prin care sunt susţinute aproximativ 100.000 de locuri de muncă.

IMM INVEST înseamnă pentru bancă inclusiv aproape 3.000 de clienţi noi, o treime din companiile creditate fiind la prima finanţare din partea Băncii Transilvania.

Mai multe detalii pentru antreprenorii care aleg BT ca bancă parteneră sunt cuprinse în broşura BT IMM INVEST şi pe site-ul băncii AICI.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)