Primele zile din luna ianuarie din 2015 marcheaza implinirea unui an de la deschiderea primei agentii Banca Transilvania in Italia. Incurajati de rezultatele activitatii din aceste 12 luni, reprezentantii institutiei de credit au precizat, pentru publicatia online www.BankingNews.ro, ca Banca Transilvania are in vedere pe parcursul acestui an extinderea retelei teritoriale din Italia, cu scopul de a fi cat mai aproape de romanii care muncesc in peninsula.

Cifrele din bilantul agentiei Banca Transilvania din Roma consemneaza 1.200 de clienti, 1.000 de carduri emise si 100 de depozite constituite. Potrivit informatiilor furnizate de Banca Transilvania, clientii agentiei din Italia au realizat cel putin 300 de transferuri in fiecare luna.

”Tendinta este de crestere accentuata, dat fiind faptul ca, din noiembrie 2014, BT Italia a devenit membra SEPA, asa incat Banca Transilvania realizeaza incasari si plati in euro in conditii foarte avantajoase pentru clienti”, mentioneaza oficialii institutiei de credit.

Cele mai populare servicii si produse utilizate de clientii agentiei sunt transferul de bani, constituirea de depozite, operatiunile cash, cardurile si serviciul de Internet Banking BT24.

In alta ordine de idei, Banca Transilvania – Sucursala Italia este in curs de implementare a produselor de creditare pentru romanii care locuiesc si lucreaza in Italia. Estimarea este ca in primul trimestru al acestui an vor fi acordate primele imprumuturi.

Redactia publicatiei online www.BankingNews.ro a pus decizia Bancii Transilvania de a deschide o agentie in Italia pe harta celor mai importante evenimente din 2014, avand in vedere dimensiunea diasporei din Italia si faptul ca romanii din strainatate au reprezentat de-a lungul timpului, mai mult declarativ, o tinta pentru bancile locale, care nu au intreprins insa mai nimic pentru a le castiga atentia.

Subiectul inedit al deschiderii unei agentii bancare romanesti in Italia a fost dezbatut pe larg de publicatia noastra, care a prezentat detalii interesante despre angajatii sucursalei Banca Transilvania si despre cum a fost amenajata noua locatie.

^ Cine sunt cei cinci bancheri de la agentia Banca Transilvania din Italia si ce spun ei despre noua experienta profesionala

^ FOTOREPORTAJ INEDIT: Muraturile, dulceata, iile traditionale si tablourile pitoresti dintr-o banca romaneasca

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)