Banca Transilvania (TLV), cea mai mare banca independenta de pe piata locala, cere acordul actionarilor pentru lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 30 mil. euro, operatiune prin care va incerca sa-si acopere necesarul de finantare in valuta. Obligatiunile vor fi convertibile in actiuni si vor fi plasate cel mai probabil catre investitori institutionali straini.

Banca Transilvania are in prezent o capitalizare de 446 mil. euro, astfel ca investitorii care vor cumpara obligatiunile de 30 mil. euro ar putea prelua circa 6-7% din capitalul bancii in momentul in care vor opta sa le converteasca in actiuni.

In prezent, Banca Transilvania are un capital social de 1,77 mld. lei (405 mil. euro), care ar putea urca la 435 mil. euro.

Banca Transilvania a mai derulat o emisiune similara in 2005, care a fost denominata insa in dolari.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)