Banca Transilvania ieftineste imprumuturile Prima Casa, avand in prezent cea mai avantajoasa oferta de pe piata, cu o dobanda anuala efectiva (DAE) de 6,23% si cu o dobanda nominala de numai 3,76% – pana la 30 septembrie a.c. Datorita noilor caracteristici ale acestor credite, acordate in exclusivitate in lei, clientii vor putea lua un imprumut cu pana la 7,8% mai mare decat pana acum.

Printre avantajele creditelor Prima Casa de la Banca Transilvania se numara: analiza rapida a solicitarilor de credit venite de la clienti; grad de indatorare de pana la 65%; evaluare realizata gratuit de Banca Transilvania; costuri avantajoase si avansul necesar este de 5%. Pentru un astfel de imprumut pot aplica atat persoanele care nu detin o locuinta, cat si cei care au deja un imobil cu o suprafata utila de pana la 50 mp.

Costurile creditelor Prima Casa de la Banca Transilvania:
· depozit colateral echivalent a 3 rate de dobanda
· dobanda: ROBOR 3M + 0pp = 3,76% p.a.
· taxa de gestiune lunara: 0,17%, lunar, din soldul creditului
· 0 comision pentru rambursare anticipata
· 0 comision de evaluare
· comision de gestiune pentru FNGCIMM: 0,49% pe an, calculat la jumatate din soldul creditului
· taxa AEGRM (Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare): 70 lei

Pentru exemplificare, in cazul unui imprumut de 200.000 lei, pe o perioada de 360 luni, rata in prima luna este de 1.268 lei, DAE este de 6,23%, iar suma totala de plata, 415.489 lei.

Plafonul actual al Bancii Transilvaia, pentru Creditele Prima Casa, este de 105 milioane lei, din care 35 milioane lei au ca destinatie cumpararea de locuinte ANL.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)