Banca Transilvania a inregistrat in primul trimestru un profit net de 91,8 milioane lei (21,1 milioane euro), in crestere cu 73% fata de perioada similara a anului trecut, in principal datorita scaderii provizioanelor cu 27%, la 83,8 milioane lei (19,2 milioane euro). In primele trei luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de aproape 53 milioane lei si a constituit provizioane de 114,5 milioane lei.

Profitul brut a crescut in primul trimestru din acest an cu 67%, la 108,5 milioane lei (25 milioane euro), de la 64,8 milioane lei in perioada similara din 2011.

Seful Banca Transilvania afirma “Am crescut sanatos in prima parte a acestui an, asa cum ne-am propus. Ca banca locala, focusul nostru este consolidarea pozitiei de top pe care o avem in sistemul bancar romanesc. Eficienta, cresterea cotei de piata si a valorii de piata vor fi prioritatile noastre si in perioada urmatoare”, spune presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)