Consiliul Concurentei a aprobat miercuri o derogare de la lege pentru ca Banca Transilvania sa poata prelua controlul la Volksbank. Aceasta era stirea zilei de ieri, cand mai toti se gandeau la clientii cu credite in franci care au fost “salvati”. De fapt oferta este aproape gata, derogarea fiind necesara pentru un mai bun control, iar clientii trebuie sa astepte preluarea efectiva a Volksbank. “Cred ca in aprilie mai vom reusi sa inchidem tranzactia. Dupa asta imediat vom lansa oferta noastra”, a declarat presedintele Banca Transilvania, Omer Tetik, pentru portalul Incont.ro

Cum arata oferta pregatita de Banca Transilvania: conversia la cursul zilei cu anumite reduceri

” Oferta noastra o sa fie convertire in valuta locala, in lei, si un discount aplicat la expunerea totala. Vrem sa diminuam expunerea, riscul in total pentru clienti. Si vrem sa ajutam prin diminuarea ratelor lunare”, a mai declarat Tetik.

Semnale despre oferta au existat inca de acum doua saptamani, semn ca este deja “trasata”

Directorul Nicolae Cinteza a declarat in urma cu doua saptamani ca “Volksbank este un caz special: in momentul in care Banca Transilvania va prelua Volksbank, noua entitate va trece la convertirea creditelor, cu un anumit discount.”

Acum cateva zile si vice-guvernatorul BNR Bogdan Olteanu a anuntat ca sunt deja sase banci interesate de conversia creditelor, la cursul actual, cu diverse reduceri, pentru a veni in sprijinul clientilor.

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)