In contextul achizitionarii Volksbank Romania, Banca Transilvania, in  calitate de actionar majoritar al Volksbank Romania, face publica oferta destinata clientilor VBRO cu imprumuturi in franci elvetieni, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul institutiei de credit din Cluj-Napoca.

Astfel, aproximativ 18.300 de clienti ai Volksbank Romania pot beneficia, la cererea acestora, de solutiile oferite de BT.

Oferta Bancii Transilvania pentru clientii cu credite in franci elvetieni presupune urmatoarele coordonate:

* este valabila din 4 mai a.c., in unitatile Volksbank Romania;
* conversia se va realiza la cursul BNR din data semnarii documentatiei in fata notarului public;
* reducere de 22,5% pentru clientii care doresc conversia creditelor din CHF in lei sau in euro; la acest procent se adauga comisionul de risc platit efectiv de clienti pe tot parcursul derularii creditului. Valoarea efectiva a reducerii totale difera astfel in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de eventuale restante si penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank Romania de catre clienti;
* stoparea calcularii comisionului de risc/administrare pentru toti clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank Romania şi care au semnat cu Volksbak Romania contracte de credit in valuta CHF, precum si returnarea sumelor deja platite de clienti in contul acestui comision, prin diminuarea creditului in sold;
* prelungirea cu o luna a deciziei privind inghetarea cursului CHF, pana la 17 mai a.c., la nivelul din 31 decembrie 2014;

Fluxul ofertei

Incepand cu data de 4 mai a.c. clientii Volksbank Romania vor fi contactati telefonic si invitati la o intalnire, la unul dintre sediile VBRO; in prezent este in pregatire infrastructura Volksbank Romania, aşa incat totul sa decurga conform aşteptarilor;

BT va acorda prioritate cazurilor sociale şi clientilor care, in ciuda greutatilor generate de creşterea cursului CHF din ultimii ani, au ramas buni platnici.

Stoparea calculului comisionului de risc/administrare se va aplica inclusiv pentru clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank Romania şi care au semnat contracte de credit cu Volksbank Romania atat in lei, cat şi in euro şi USD. Returnarea va fi efectuata prin diminuarea creditului in sold care se va aplica la o data ulterioara, dupa finalizarea programului de conversie pentru clientii VBRO cu imprumuturi in franci elvetieni.

BT pune la dispozitie un numar dedicat, 0800.800.881, apelabil gratuit, din orice retea nationala, fixa sau mobila, precum şi adresa de email btvolksbank@btrl.ro.

Banca Transilvania si-a propus construirea unei relatii pozitive si pe termen lung cu toti clientii Volksbank Romania, iar oferta destinata celor cu credite in franci elvetieni este un prim pas in acest sens, se mai arata in postarea de pe site-ul Bancii Transilvania.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)