Incepand cu 2 iulie, 60 de elevi, participanti in programul Summer Job BCR, singurul program de educatie financiara din Romania cu o componenta de internship adresat liceenilor, si-au inceput activitatea in sucursalele BCR din Bucuresti si din tara. Acestia au fost alesi din peste 350 de tineri care s-au inscris in competitie, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

In etapa de selectie, tinerii au imbinat resurse umane, tehnologice, ecologice, chiar si arhitecturale, pentru a contura portretul-robot al „Bancii Viitorului”. in viziunea tinerilor, banca viitorului este:
·    Orientata spre socializare, cu un accent mai mare asupra comunicarii dintre consultantii financiari si clienti;
·    Digitalizata, cu sucursale virtuale, portaluri online, bani electronici, oferte dezvoltate in tehnologia 3D;
·    Securizata prin criptare moleculara sau act de identitate cu cip;
·    Ecologizata, dotata cu panouri solare, sonde geotermale, imprimante care recicleaza hartia;
·    Implicata in educatia tinerilor, prin programe de internship, mentorship, training, tabere.

Cu camasile calcate si pantofii lustruiti, liceenii si-au depasit emotiile primei zile de munca, integrandu-se in marea echipa BCR. „Intalnirea cu noii colegi a fost extraordinara. Mentorul meu mi-a prezentat principiile de baza dintr-o banca si mi-a dat increderea de care aveam nevoie. Acum trebuie sa realizez corect si inedit task-urile primite, dorindu-mi nespus de mult sa realizez cele mai bune proiecte.” spune Andrei Cornea, care va lucra vara aceasta la BCR Mioveni.

Tinerii isi vor desfasura activitatea in toate liniile functionale, atat in centrala cat si in unitatile bancare. Elevii vor fi sprijiniti de mentori, care le vor impartasi din experienta lor si ii vor ghida pe parcursul verii.

Prin implicarea tinerilor interesati de schimbare, responsabili si creativi, Banca Comerciala Romana este tot mai prezenta in randul liceenilor si studentilor cu programe de educatie financiara.  Cu o vizune pe termen lung in acest domeniu, BCR aduce un plus de valoare comunitatii si candideaza la titlul de „Banca Viitorului”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)