Nicolae Danila, fostul presedinte executiv al BCR, in prezent membru in Consiliul de Administratie al BNR, este cel mai bogat bancher din Romania. In momentul privatizarii Danila era, potrivit unor surse de pe piata, cel mai mare actionar individual al BCR, in urma tranzactiei prin care statul vanduse in 2004 un pachet de 8% din actiuni catre Asociatia Salariatilor din BCR.

Conform ultimei sale declaratii de avere, citata de Capital, Danila are un cont in euro la Banca Transilvania in valoare de 4,4 milioane de euro plus inca alte trei conturi de 625.000 de euro respectiv doua de cate 200.000 de euro.

Cel mai mare cont in lei al lui Danila este administrat de BCR si are o valoare totala de peste 17 milioane de lei. in afara de acestia, mai exista conturi si fonduri de investitii in valoare aproximativa de 7 milioane de lei.

Mai mult, bancherul detine actiuni la Erste Bank Group in valoare de 2,3 milioane de euro, obligatiuni emise de Ministerul roman de Finante in valoare de 4,1 milioane de euro.

Portofoliul sau de actiuni este in descrestere, intrucat la declaratia anterioara, valoarea actiunilor de la Erste era de peste 5,6 milioane de euro.

 

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)