Potrivit Institutului National de Statistica, castigul salarial mediu brut a fost, in luna noiembrie 2013, de 2.278 lei, cu aproape 5% mai mare fata de aceeasi luna din 2012. Si, surpriza: cel mai bine au castigat cei care au lucrat in domeniul financiar.

Bancherii au cele mai mari venituri, castigul salarial mediu brut fiind de 4.118 lei. Aici s-a inregistrat si cea mai mare crestere – salariile au crescut 27% fata de luna precedenta. Au scazut, in schimb, veniturile celor care lucreaza in asigurari si fonduri de pensii.

Statisticienii au calculat ca, in noiembrie 2013, romanii au castigat in medie 2.278 lei net sau 1.650 “in mana”. Potrivit celor de la INS, salariile au crescut cu peste 2% fata de luna octombrie 2013 si cu aproape 5% fata de aceeasi luna a anului 2012.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)