Peste 100 de bancheri din Londra au inregistrat una din putinele victorii in lupta generala privind bonusurile, dupa ce un judecator a decis miercuri ca banca germana Commerzbank si-a incalcat obligatiile legale refuzand sa onoreze promisiuni pentru plata a aproximativ 52 milioane de euro. Dupa un proces care a durat mai mult de doi ani si jumatate, un judecator de la Inalta Curte a decis ca bancherii au dreptul la bonusurile pe care Commerzbank nu le-a platit. Banca, a doua ca marime in Germania, va face apel, noteaza Mediafax.

Commerzbank a fost salvata de doua ori cu fonduri de la statul german si afirma ca subsidiara, acum integrata, de investment banking Dresdner Kleinwort a avut justificare in reducerea bonusurilor pentru 2008, din cauza pierderilor foarte mari.

“Commerzbank considera ca reducerea discretionara a bonusurilor, avand in vedere pierderile de 6,5 miliarde de euro ale Dresdner Kleinwort in 2008, a fost responsabila si justificata”, a afirmat un purtator de cuvant dupa verdict.

Decizia justitiei sfideaza statul, investitorii si nemultumirea populatiei in privinta bonusurilor platite bancherilor in pofida randamentelor dezamagitoare si miliardelor cheltuie din bani publici pentru salvarea institutiilor de credit dupa criza.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)