Pe langa digitalizare, bancherii spun ca sistemul bancar se va eficientiza si prin continuarea procesului de consolidare, prin fuziuni si prin achizitii. Piata fuziunilor si achizitiilor bancare a ince­put sa se miste in ultimii doi ani, prin mai multe tranzactii cu portofolii de cre­dite si inclusiv cu banci.

„Procesul de consolidare a inceput si cred ca va continua“, anunta si Ufuk Tandogan, pre­se­dintele Garanti Bank.

Razvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank, spune ca pe piata sunt destule banci la vanzare, dar deocamdata nu sunt cum­pa­ratori si crede ca cel mai usor piata se poate consolida prin achi­zitii de portofolii si nu prin cumpararea integrala a unor institutii de credit de catre altele.

Bancherul considera ca sistemul bancar va arata mai bine in urmatoarea perioada. „Sis­temul bancar s-a stabilizat si cu siguranta va arata mai bine in urmatorii ani. Este posibil sa vedem mai putine banci in piata, dar in niciun caz numarul lor nu va scadea la jumatate. Exisa foarte putini cumparatori in piata, deoarece capitalul este o resursa la mare cautare. Nu ma astept la fuziuni, achizitii in viitorul apropiat. Mai sunt banci de cumparat, dar nu exista atat de mult interes” a declarat Radu la conferinta  ZF Bankers Summit.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)