Una din cinci firme de pe piata locala are planuri de angajare in urmatoarele trei luni. Cele mai multe locuri de munca vacante vor fi in comert, sectorul financiar si asigurari, industria prelucratoare, administratie publica si transporturi, arata un studiu. Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate de angajatorii din Nord-Vest, Bucuresti & Ilfov si Sud, iar cele mai scazute intentii de angajare au fost raportate de firmele din Sud – Est si Nord-Est.

La nivel national, 68% dintre angajatori sustin ca nu estimeaza modificari in politica lor de angajare, 11% dintre ei vor face concedieri si 20% estimeaza ca vor creste volumul angajarilor, potrivit studiului privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca in 2012 realizat de firma de recrutare Manpower.

Conform studiului, intentiile de angajare in randul companiilor din Romania indica o crestere de sase puncte procentuale fata de perioada similara a anului trecut. Printre cei care anunta intentii de angajare se regasesc si bancile. Deja sunt anuntate targuri de cariere in care acestea vor fi prezente pentru a recruta pe pozitiile de midle management.

„Angajatorii devin din ce in ce mai specifici in ceea ce priveste managementul fortei de munca din companiile lor si isi directioneaza atentia catre angajarea de personal talentat numai in momentul in care se iveste o crestere punctuala a cererii de produse sau servicii. Exista posibilitatea de a creste rapid volumul de personal, insa in momentul in care cererea pentru produsele si serviciile lor devine incerta, angajatorii vor sista orice proces de angajare. Cu siguranta va fi interesant de observat modul in care atitudinea angajatorilor, in ceea ce priveste extinderea volumului de personal, va evolua pana la finele anului”, afirma Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.

Studiul mai arata ca angajatorii din sase dintre cele opt regiuni analizate se asteapta la o crestere privind nivelul agajarilor in urmatoarele trei luni.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)