Dupa ce bula creditarii s-a spart, bancile se bat in oferte menite sa atraga clientii noi sau macar sa ii fidelizeze pe cei vechi. De la „comisioane“ date clientului pana la bonusuri banesti. La ora actuala, batalia a devenit mult mai dura. La majoritatea bancilor, clientii vechi care au un istoric cu banca au dreptul la o dobanda mai mica in cazul contractarii unui imprumut si ceva mai mare la depozitele pe termene lungi. La unele banci, vorbim chiar de puterea unui client vechi de a negocia direct cu banca eventualele costuri ale imprumutului sau bonificatii ale dobanzii.

Fidelizarea clientilor si atragerea altora noi se face, prin campanii promotionale, dar care au totusi o durata limitata, in general de circa trei luni, potrivit unei analize Capital.ro

De exemplu,

Bancpost  –  la produsul “Favorit” – banca ofera reduceride costuri la credite. La un credit ipotecar recomandat, banca iti ofera un voucher in valoare de 1000 lei.
Banca Transilvania te ispiteste cu bani-  sume returnate in cont. Daca folosesti cardul la cumparaturi, primesti 20% din valoare.

 

Ce favoruri impart bancile clientilor, citesti aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)