Autoritatile din Cipru investigheaza trei banci, in legatura cu stergerea unor imprumuturi catre politicieni in perioada de varf a crizei financiare. Investigatia a fost lansata asupra Bank of Cyprus, Laiki si Hellenic Bank dupa ce presa din Grecia a publicat o lista cu numele politicenilor care ar fi beneficiat de anularea imprumuturilor, transmite Novinite.

Potrivit BBC, cele trei banci ar fi sters imprumuturi de ordinul milioanelor de euro catre companii, autoritati locale si politicieni din unele dintre partidele mari din Cipru. Lista beneficiarilor a fost transmisa comitetului pentru etica din Parlamentul cipriot.

Informatia a aparut in conditiile in care Cipru ar putea impune pierderi de pana la 60% deponentilor de la cea mai mare institutie de credit din tara, Bank of Cyprus, care detin conturi de peste 100.000 de euro, in cadrul acordului de salvare financiara a tarii.

Totodata, a doua mare banca din tara, Cyprus Popular Bank (Laiki), va fi divizata intr-o banca “buna” si una “rea”. Depozitele de sub 100.000 de euro vor trece in banca “buna”, urmand sa fie transferate la Bank of Cyprus, iar cele care depasesc acest prag vore ajunge la banca “rea”, care va fi desfiintata in timp.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)