Primavara se lanseaza ofertele promotionale la imprumuturile de nevoi dar si la carduri, produse ce aduc bani extra in buzunarul clientilor. Iar acest an nu este difert: bancile promoveaza creditele de nevoi in lei pentru ca acum clientii isi doresc vacante de Pasti, achizitii de valoare medie(masini, renovari ale apartamentelor, etc.).

Clientii au sansa se se imprumute la dobanzi mult mai mici fata de anii precedenti, iar acest trend va continua deoarece indicatorul Robor la 3 luni, utilizat ca referinta pentru dobanzile creditelor in lei acordate populatiei, a atins ieri un minim istoric de 1,36% pe an, alimentand scaderea costurilor din piata.

Cele mai multe banci isi promoveaza intens ofertele prin care clientii pot beneficia de bani extra, atat in presa dar mai ales pe pagina personala a bancii. Dupa promotiile desfasurate deja de BRD, Volksbank si Romanian International Bank la creditele de nevoi personale, a venit randul OTP Bank sa anunte dobanzi promotionale si premii saptamanale.

Banci precum Bancpost, Volksbank, BRD, Romanian International Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca sau Raiffeisen Bank isi promoveaza in aceasta perioada creditele de nevoi cu diverse facilitati.

BCR, Banca Transilvania, Volksbank si CEC Bank isi promoveaza intens cardurile, instrumente prin care clientii pot avea acces facil la imprumuturi sau descoperiri de cont. CEC Bank anunta ca ofera dobanda introductiva pentru clientii noi persoane fizice care acceseaza o limita de descoperire atasata unui card de debit si/sau o limita de credit atasata unui card de credit.

Promotia de la OTP Bank schimba Topul celor mai bune credite de nevoi personale fara garantii

Dupa promotia anuntata ieri de OTP Bank, prin care scade dobanda efectiva la 9,82%, banca intra direct in TOP-ul celor mai avantajoase credite, pe locul trei, dupa creditul oferit de Romanian International Bank si cel de la Volksbank. Anterior, oferta OTP Bank se situa pe locul 5 in acest TOP, cu o dobanda de 10,25%  – vezi aici.

TOP 5 credite de nevoi personale, fara garantii

Pentru creditele de nevoi, clientii beneficiaza de dobanzi care au scazut de la 11-12% in 2010 la 8,6% in prezent. Media acestor dobanzi se situeaza undeva la 9,5%.

Publicatia online www.BankingNews.ro va prezinta si cele mai avantajoase credite de nevoi personale fara garantii. Pentru calcul am ales un credit in suma de 25.000 lei pe o perioada maxima de 5 ani.

1. Creditul Selfie – Romanian International Bank
Dobanda – 8,54%
DAE – 9,35%
Rata lunara – 513 lei

2. Volksbank – Credit de nevoi cu dobanda variabila (fara virare venit)

– dobanda – 8,80%/ DAE 9,43%
– rata lunara – 520 lei

3. OTP Bank – Creditul de nevoi personale

– dobanda – 9,40% / DAE- 9,82%

– rata lunara – 524 lei

4. Banca Transilvania – Practiv BT – credit nevoi cu dobanda variabila (fara virare venit)
– dobanda 9,76% / DAE 10, 59%
– rata lunara – 528 lei

5.  BCR – Divers BCR cu virare venit
– DAE – 10,27%
– rata lunara – 529 lei

Gabriela DINU

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)