Se pare ca America isi revine, iar bancile mari se “uita” spre profit! Bank of America a inregistrat in mod surprinzator un usor profit in trimestrul al treilea, sustinut de veniturile operatiunilor de trading. Asta dupa ce a platit o amenda record de 16,7 miliarde dolari pentru inchiderea unei investigatii legate de incorectitudini in tranzactiile cu ipoteci.

Banca a obtinut un profit net de 168 milioane de dolari in trimestrul al treilea, in scadere de la 2,5 miliarde de dolari in urma cu un an, relateaza Bloomberg. Veniturile au scazut cu 4,3%, la 21,2 miliarde de dolari. Profitul operatiunilor de trading a avansat cu 21%, la 641 milioane de dolari, excluzand impactul costurilor contabile si fiscale. In urma informatiilor, actiunile Bank of America sunt in crestere cu 0,8% la bursa din New York.

JPMorgan Chase&Co., cea mai mare banca americana, a anuntat marti cresterea profitului la 5,6 miliarde de dolari in trimestrul al treilea, de la 380 milioane de dolari in urma cu un an.

Wells Fargo, cel mai mare furnizor de credite ipotecare din SUA, a raportat cresterea profitului cu 2,7%, la 5,73 miliarde de dolari.

Citigroup, a treia mare banca din SUA, a consemnat o crestere de 6,6% a profitului, in trimestrul al treilea, la 3,44 miliarde de dolari.

Goldman Sachs Group si Morgan Stanley vor anunta la randul lor rezultatele trimestriale, in aceasta saptamana.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)