Directorii OTP Group vor sa schimbe staregia si sa “prinda viteza” spre digital banking. Dupa anuntul facut de banca britanica Lloyds, care a anuntat ca va concedia 9.000 de angajati pentru ca operatiunile online s-au dublat, a venit randul “vecinilor” din Ungaria sa recunoasca ca vor avea costuri mai mici daca mizeaza pe digital.

Prin accentul pe operatiunile online banca ungara spera sa poata creste mai rapid pe pietele unde are banci mici, cum sunt Romania, Serbia si Croatia, reducandu-si astfel dependenta de piata din Ungaria.

Surse din presa ungara sustin ca OTP vrea sa cumpere o mica banca poloneza cu expertiza solida in domeniul online banking pentru a-si putea consolida si diversifica operatiunile dincolo de piata ungara. Desi sursa nu a desemnat despre ce banca este vorba, la inceputul acestei luni publicatia poloneza Puls Biznesu a informat ca OTP vrea sa cumpere FM Bank din Polonia.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)