Tot mai multe banci au inceput sa-si taxeze clientii pentru depozitele mari in euro. Printre aceste banci se afla Credit Suisse, Bank of New York Mellon, JPMorgan Chase&Co. si Commerzbank, iar UBS analizeaza o masura similara.

Mai nou, bancile elvetiene au inceput sa perceapa dobanzi clientilor pentru depozitele sau conturile in franci, dupa ce Banca Nationala a Elvetiei a decis sa ceara bani pentru depozitele institutiilor financiare, relateaza Bloomberg.

Credit Suisse Group a anuntat ca intentioneaza sa impuna dobanzi clientilor institutionali si companiilor mari pentru unele activitati.

Cea mai veche banca din Geneva, Lombard Odier, a inceput joi sa taxeze conturile in numerar pe care nu le administreaza si a caror valoare este de peste 100.000 de franci elvetieni (116.000 dolari). Banca a precizat ca dobanda va fi de 0,75%, la acelasi nivel cu dobanda la depozitele la vedere impusa saptamana trecuta de Banca Nationalaa Elvetiei, care a intrat joi in vigoare.

Zuercher Kantonalbank, cea mai mare institutie bancara cantonala din Elvetia, va impune la randul ei o dobandade 0,75% pentru unele depozite mari si ar putea modifica nivelul dobanzilor pentru economii si alte conturi.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)