In contextul unui mediu economic inca ostil, firmele mici si mijlocii intampina foarte mari dificultati in a-si asigura finantarea. Si pe langa aceste dificultati, acestia se confrunta cu poveri fiscale imense, birocratie si lipsa unui sprijin real pentru strar-up-uri.

Un studiu EY arata ce vor antreprenorii romani

In viziunea antreprenorilor români, exista un TOP 5 masuri guvernamentale care ar sustine dezvoltarea afacerilor românesti pe termen scurt sunt: reducerea poverii fiscale si acordarea de facilitati fiscale (45%), reducerea birocratiei si simplificarea legislatiei, in special a Codului fiscal (15%), oferirea de garantii de stat pentru credite, mai ales pentru start-up-uri (8%), imbunatatirea colaborarii si comunicarii intre mediul public si cel privat (7%) si stabilitatea mediului fiscal (5%).

Tot antreprenorii romani au identificat un Top 3 instrumente de finantare cu impact pentru companiile lor: creditele bancare, fondurile europene si microfinantarea.

BankingNews.ro te invita sa participi la o conferinta pe tema fondurilor europene. Vino sa afli de la bancheri cum te pot ajuta sa accesezi fonduri europene pentru afacerea ta!

Rolul bancilor in accesarea fondurilor europene

Publicatia online www.bankingnews.ro va invita sa participati miercuri, 27 mai 2015, la Godot Cafe-Teatru (Strada Blanari, nr. 14), la conferinta ”Rolul bancilor in accesarea fondurilor europene”, organizata cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor.

Seminarul isi propune sa ajute antreprenorii la implementarea proiectelor, sa gaseasca solutii la intrebarile lor

Evenimentul creeaza cadrul pentru realizarea unei analize profesioniste asupra contributiei sistemului bancar la procesul de atragere a fondurilor europene si pentru formularea unei viziuni comune din partea autoritatilor si specialistilor din domeniile bancar si consultanta pentru fonduri europene.
Citeste aici

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)