Bancile din Grecia, inchise de la 29 iunie, se vor redeschide luni, dar grecii vor putea retrage in continuare numai 60 de euro pe zi, a afirmat joi seara ministrul adjunct de finante Dimitris Mardas la postul national de televiziune ERT, citat de AFP.

Cu incepere de luni, cetatenii vor putea merge la banci pentru orice operatiune”, a declarat ministrul, subliniind in acelasi timp ca retragerile vor ramane limitate la 60 de euro pe zi.

Anuntul redeschiderii bancilor intervine la cateva ore dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a hotarat finantarea de urgenta pentru bancile grecesti cu 900 milioane de euro in decurs de o saptamana, iar zona euro a dat unda verde negocierilor privind al treilea plan de ajutorare a Greciei pe o perioada de trei ani.

Aceste decizii au fost luate la o zi dupa adoptarea de catre parlamentul grec a primei serii de masuri de austeritate cerute de creditorii tarii.

Joi seara, Ministerul de Finante de la Atena a informat ca bancile raman inchise pana duminica, 19 iulie.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)