Primele patru banci comerciale grecesti (National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank) au primit luni o injectie de capital in valoare de 18 miliarde de euro in vederea recapitalizarii lor, a declarat pentru AFP o sursa din interiorul Fondului de stabilitate financiara din Grecia.

”Am dat ordinul pentru eliberarea acestor sume si acest lucru inseamna finalizarea procedurii”, a declarat sursa. Injectia de capital s-a derulat sub forma unor obligatiuni provenind de la Facilitatea Europeana pentru Stabilitate Financiara (EFSF).

Potrivit sursei citate, National Bank of Greece a primit 7,43 miliarde de euro, Alpha Bank a primit 1,9 miliarde de euro, EFG Eurobank a primit 3,97 miliarde de euro iar Piraeus Bank a beneficiat de o injectie de 4,7 miliarde de euro, sub forma de obligatiuni, in conformitate cu decizia Bancii Centrale a Greciei.

[quote_left]NOU: ”Top banci dupa credite si depozite” – o analiza care arata cum isi impart bancile piata creditarii si economisirii. Pentru detalii CLICK AICI[/quote_left]Saptamana trecuta, guvernatorul Bancii Centrale a Greciei, George Provopoulos, a declarat ca primele patru banci elene vor primi o injectie de capital de 18 miliarde de euro vineri sau luni.

Acordul de stergere cu 105 miliarde de euro a datoriilor Greciei convenit cu creditorii privati in luna martie a acestui an a antrenat pentru bancile comerciale grecesti pierderi semnificative in portofoliile lor de obligatiuni guvernamentale.

Principalele banci din Grecia sunt prezente si pe piata din Romania: National Bank of Greece (NBG) este actionar majoritar la Banca Romaneasca, EFG Eurobank controleaza Bancpost, alaturi de Alpha Bank, Piraeus Bank si ATE Bank (fosta Mindbank).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)