Bancile trebuie convinse sa crediteze intreprinderile mici si mijlocii si ca masurile prudentiale la care apeleaza nu fac altceva decat sa fie o piedica in dezvoltarea firmelor, a declarat, miercuri, in cadrul Forumului IMM, Andreea Paul-Vass, consilierul primului ministru.’Bancile trebuie convinse ca este nevoie sa crediteze intreprinderile mici si mijlocii, iar masurile prudentiale ale acestora reprezinta cea mai mare piedica in dezvoltarea IMM-urilor. Sa nu uitam ca antreprenorii au reusit sa infiinteze intr-un an de criza cu mai mult de 30.000 de firme decat fusesera desfiintate. Important este ca nu au renuntat. Antreprenoriatul nu are varsta, nu trebuie sa uitam acest lucru. Combinatia dintre crestere si inovare se dovedeste exploziva. Apetitul romanilor pentru antreprenoriat ne incadreaza in fruntea Europei. Avem nevoie ca micile idei de azi sa se transforme in marile idei de maine’, a afirmat Vass, care detine si titlul de ambasadoare a IMM-urilor din Romania.

Potrivit oficialului Guvernului, printre problemele cu care se confrunta sectorul IMM din Romania se afla evaziunea fiscala, concurenta neloiala, dar si birocratia fiscala. “Evaziunea fiscala, concurenta neloiala, gradul prea redus de specializare, birocratia fiscala, protectia intelectuala, sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta IMM-urile din Romania. Acestea au nevoie de un mediu de afaceri dinamic si competitiv, nu de umilinta. Cei care gonesc dupa profit, adica patronii, gonesc si dupa prosperitatea noastra. Cu cat avem taxe si impozite mai mici si mai simple cu atat mai bine. Vreau sa subliniez ca sunt un suport important pentru micii intreprinzatori. Am convingerea ca o crestere economica se va baza pe un numar mare de companii mici’, a explicat Andreea Paul-Vass.

Prima editie a Forumului intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania a debutat miercuri la Bucuresti, in cadrul centrului expozitional Romexpo. Evenimentul se va derula pe parcursul a trei zile, in perioada 14-16 martie 2012.

Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) a anuntat, la jumatatea lunii februarie, ca, in 2012, va derula opt programe nationale destinate IMM, cu un buget total de aproximativ 116 milioane lei (circa 26,728 milioane euro). Alocarea bugetara pentru anul 2012 pentru implementarea programelor nationale pentru IMM-uri este cu 60% mai mare fata de anul 2011, fapt care se datoreaza maririi bugetului alocat pentru Programul Kogalniceanu pentru IMM, de la 24 milioane lei in 2011, la 70 milioane lei in 2012. Programul poate veni in anul 2012 in sprijinul a 12.000 de IMM-uri.

Din acest an, trei noi institutii bancare s-au alaturat Programului, in completarea celor 10 deja existente. Este vorba despre Libra Bank, Piraeus Bank si Banca Comerciala Romana. De asemenea, Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri va fi operational incepand cu 15 februarie 2012, cu un buget de 21 milioane lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)