Bancile din Europa raman sub presiunea pietelor, in contextul in care costurile de imprumut au crescut ametitor ca urmare a crizei datoriilor. Business Insider a realizat un top al bancilor cu cel mai ridicat risc de faliment, din perspectiva costurilor de asigurare a riscului. Traderii pariaza ca urmatoarele 14 banci ar putea falimenta, sub presiunea costurilor de imprumut.

Banci cu risc de faliment
In top regasim multe banci portugheze, dar si banci din Italia si Spania.

Pe primul loc se situeaza Kazkommerts. Urmeaza Banco Comercial Portugues apoi Banco BPI, si Banco Espirito Santo, toate din Portugalia.  Pe locul 5 regasim Anglo Irish Bank urmata de Bank of Ireland, ambele irlandeze. Urmeaza o alta banca portugheza, Caixa Geral de Depositos. Pe locul 8 avem banca belgiana Dexia iar pe 9 Banco de Sabadell, din Spania. Pe ultimul loc se situeaza Banco Populare, din Italia.

Urmeaza Banca Monte dei Paschi, UniCredit, Intesa Sanpaolo, Hypovereinsbank. Citeste topul integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)