Diferenta intre cea mai mica si cea mai mare dobanda la depozite pe piata bancara a ajuns la 3,40%, un ecart foarte mare, care poate arata dezechilibre intre lichiditatile bancilor. La inflatia actuala (in jur de 2% pentru primul trimestru), chiar o dobanda de 3,4% pe an ar oferi randamente pozitive, arata www.capital.ro. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus recent ca bancile ofera dobanzi exagerat de mari la depozitele clientilor poate tocmai pentru ca nu au suficiente lichiditati, iar in fruntea plutonului bancilor care ofera cele mai mari dobanzi  pe piata romaneasca sunt cele grecesti.

Intr-adevar cea mai mare dobanda este oferita de Piraeus Bank, de 7,50% si Bank of Cyprus. Urmeaza apoi o serie intreaga de tipuri de depozite ale acelorasi banci, alaturi de care mai apar ATE Bank, Emporiki Bank si alte banci din esalonul doi –trei. Cele mai mari banci din sistem, BCR, Unicredit Tiriac Bank, BRD si Raiffeisen Bank au cele mai mici dobanzi din sistem, intre 4,1% si 5%, semn ca sunt si cele mai lichide banci.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)