Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, avea in vara anului trecut, 13 conturi si depozite la trei banci. In declaratiile de avere postate pe site-ul BNR, nu apare insa care sunt acestea, dar pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, sunt trecute si numele bancilor, fiind blurate doar adresele. Conform declaratiei de avere depusa in vara anului trecut, guvernatorul avea nu mai putin de 13 conturi si depozite. Din acestea sase erau depozite constituite la trei banci: BCR, ING si Citibank. La BCR, guvernatorul avea deschise 3 depozite, câte unu in fiecare moneda importanta, si anume leu, euro si dolar american. La ING, Isarescu a preferat depozitele in euro si in dolari, iar la Citibank in dolari americani. Astfel, se poate observa ca guvernatorul bancii centrale prefera sa economiseasca mai mult in moneda europeana si in dolari. in ceea ce priveste sumele, cele mai mari depozite le avea in vara anului trecut in moneda europeana, scriu cei de la Capital.ro.

Disponibilitatile financiare detinute in cele 13 conturi si depozite totalizau, la data depunerii declaratiei, 239.627 de lei, 55.835 de euro si 14.875 de dolari. in depozitul de la BCR in moneda nationala, singurul detinut de Isarescu in lei, suma era de 200.000 de lei. Acest depozit a fost constituit in anul 2011. Anterior, guvernatorul a ales alte monede pentru economisire.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)