Pe piata din Romania este loc de 4-5 banci pentru locuinte, la fel ca in Cehia, Austria sau Germania, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Alexandru Ciobanu, presedinte al BCR Banca pentru Locuinte. “Noi nu am putea sa crestem asa de mult de la an la an daca nu ar fi potential. Incepem sa simtim piata, iar peviziunile noastre sunt bazate pe realitate”, a spus Ciobanu.

“Interesul oamenilor gospodari pentru avantajele sistemului de economisire-creditare si orientarea pe termen lung sunt elemente foarte importante in povestea de succes a sistemului bancilor pentru locuinte’, a mai afirmat presedintele BCR Banca pentru Locuinte. In 2011, BCR BpL si-a majorat activele totale cu circa 80%, pana la 950 milioane lei, de la 530 milioane lei, la 31 decembrie 2010.

Bancile pentru locuinte acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)