Plățile cu instrumente de debit refuzate de bănci au crescut cu 30% în octombrie față de septembrie, la 323,13 milioane de lei, de la 248,49 milioane de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plăți din Banca Națională a României.

Comparativ cu anul trecut, plățile cu instrumente de debit refuzate de bănci sunt în scădere cu aproximativ 40%, având în vedere că, în noiembrie 2015, acestea însumau 450,57 milioane de lei.

În schimb, numărul de operațiuni respinse de bănci a scăzut în a zecea lună a anului față de septembrie la 4.802, de la 4.951, și s-a plasat și sub nivelul consemnat în urmă cu un an, când au fost înregistrate 6.837 de incidente de plată.

Cea mai mare parte a tranzacțiilor refuzate de bănci, atât ca valoare, cât și ca număr de incidente, provine din plățile cu bilete la ordin. În octombrie 2016, valoarea sumelor refuzate provenite din plăți cu aceste instrumente a fost de 315,85 milioane de lei, în urcare de la 243 de milioane de lei în luna anterioară. Ca număr, plățile cu bilete la ordin respinse de bănci au scăzut, însă, de la 4.723, în septembrie 2016, la 4.612 o lună mai târziu.

La plățile cu cecuri, sumele refuzate la plată au crescut, de asemenea, în octombrie față de septembrie, de la 5,4 milioane de lei la 7,2 milioane de lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)