Stagiile de practica efectuate de studentii facultatilor de profil economic in cadrul unei banci constituie un element extrem de important pentru viitorul acestor tineri si se bucura de apreciere din partea cadrelor didactice. Practic, pe langa rezultatele bune de care se vor bucura la cursuri, studentii beneficiaza de un CV atractiv, completat de perioadele petrecute intr-o agentie bancara care contribuie decisiv la capitolul experienta.

In functie de implicarea de care vor da dovada in perioada de practica si de rezultatele obtinute, cu putin noroc, unii dintre studenti pot primi chiar oferte de angajare din partea bancilor. In concluzie, stagiile de practica se pot dovedi si cea mai scurta cale in demersul de a obtine un job in industria bancara.

Aproape toate bancile din Romania accepta ca studentii sa-si desfasoare stagiile de practica, insa putine sunt institutiile de credit care isi promoveaza activ programele speciale pentru tinerii din facultatile cu profil economic pe paginile proprii de internet, la sectiunea ”Resurse Umane”. Aici, studentii pot gasi detalii despre desfasurarea programelor de practica, despre cerinte bancilor si despre cum pot aplica pentru a fi integrati in proiectele departamentelor de Resurse Umane.

BCR, BRD, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Bancpost, Millennium Bank, Banca Romaneasca, OTP Bank si Marfin Bank se numara printre bancile care acorda stagiilor de practica o atentie deosebita in mediul online, promovand agresiv programele destinate studentilor si avantajele de care se pot bucura acestia. Toate aceste institutii de credit evidentiaza faptul ca studentii care beneficiaza de un stagiu de practica au sanse mari sa se aleaga la final cu un loc de munca.

www.iLikeBanking.ro prezinta detalii despre conditiile impuse studentilor de bancile amintite, despre modul in care cei interesati pot aplica pentru un stagiu de practica si despre ce sanse au studentii de a primi un job in cadrul bancii dupa efectuarea stagiului de practica. Afla informatii suplimentare pe www.iLikeBanking.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)