Profiturile BCR, BRD-SocGen şi Banca Transilvania depăşeau în T1 2016 jumătate din câştigul întregului sistem bancar, de 1,17 mld. lei, potrivit unei analize ZF.

BCR, BRD-SocGen şi Banca Transilvania, cei mai mari trei jucători din piaţa bancară românească, au obţinut în primul semestru (S1) câştiguri cumulate de circa 1,5 mld. lei (aproximativ 330 mil. euro), în creştere cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Activele totale ale celor trei bănci au avansat cu aproape 9%, la peste 157 mld. lei (aproape 35 mld. euro).

Creşterea câştigurilor raportate de bănci pentru primul semestru a fost susţinută atât de îmbunătăţirea calităţii portofoliului, cât şi de activitatea operaţională, portofoliile de credite fiind în creştere, în unele cazuri. Totodată, o contribuţie importantă la câştigurile băncilor a venit şi din vânzarea acţiunilor deţinute la Visa.

În primul trimestru din 2016, profiturile cumulate ale BCR,BRD-SocGen şi Banca Transilvania reprezentau aproximativ jumă­tate din câştigul raportat la nivelul întregului sistem bancar, de 1,17 mld. lei. Activele secto­rului bancar, care finanţează în proporţie de circa 90% economia, au scăzut în primul trimestru la 370,2 mld. lei (83 mld. euro).

Topul celor trei bănci după active a rămas nemodificat în primul semestru, BCR fiind liderul pieţei bancare locale, urmată de BRD şi Banca Transilvania, mmai scrie ZF.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)