Sistemul bancar romanesc, care numara 40 de banci, a intregistrat in primul semestru un pro­fit de aproape 1,2 miliarde de lei. Vestile bune se opresc aici pentru ca suntem doar la jumatatea anului. Greul abia urmeaza: mentinerea acestor rezultate. „Profitul la nivelul sistemului bancar a ajuns la sfar­situl primului semestru la aproape 1,2 miliarde  de lei. Solva­bilitatea este mare, de 18,07%, iar rata creditelor neperformante a coborat la 13,04%“, a declarat Nicolae Cinteza, directorul Di­rectiei Supraveghere din BNR, pentru ZF.

Poate sa ramana sistemul bancar pe profit pana la sfarsitul anului? „Este greu de spus. Inca mai este loc pentru restructurarea unor portofolii“, spune seful Supravegherii din banca centrala.

Rezultatul de la jumatatea anului este de sase ori mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de circa 200 mil. lei.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)