Cele mai profitabile 300 de companii locale au incasat un profit cumulat de 25 de miliarde de lei (5,86 mld. euro) in 2011.  in topul celor mai profitabile 10 companii si institutii locale se afla Petrom, Romgaz, Orange, Fondul Proprietatea, BRD sau Raiffeisen Bank, potrivit ZF.ro

Cele mai profitabile 300 de companii locale au incasat anul trecut un profit de 5,86 de miliarde de euro – 40% din profitul total realizat de toate firmele din tara. Doar sapte firme locale au realizat in 2011 un profit de peste 100 de milioane de euro.

Pe primul loc se situeaza Petrom, care a atins un record in materie de profit: aproape 870 de milioane de euro.

In clasamentul celor mai profitabile companii se regasesc si banci, precum BRD sau Raiffeisen Bank.

“Cele mai profitabile companii activeaza in doar cateva sectoare, ceea ce arata ca sunt domenii, cum e energia, in care rezultatele sunt bune pentru ca preturile sunt mari si rezultatele sunt favorabile conjuncturii economice actuale”, a declarat analistul economic Laurian Lungu din cadrul Macroanalitica.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)