Masurile luate de guvernul din Ungaria cu efect negativ asupra sectorului bancar, inclusiv prin impunerea unor taxe speciale, vor forta retrageri ale unor grupuri bancare de pe piata ungara, fuziuni si inchideri de sucursale, a declarat presedintele Asociatiei Bancilor din Ungaria, Daniel Gyuris. Taxa bancara din Ungaria este de zece ori mai mare decat media UE, a adaugat bancherul. De asemenea, in pofida pierderilor cauzate de criza, institutiile de credit mentin un nivel al capitalului peste minimul impus de reglementari, a adaugat el.

“Pana cand grupurile bancare nu se vor putea astepta in Ungaria la acelasi randament ca in alte tari din jur, nu vor aduce bani in tara”, a spus Gyuris.

 

S-au inchis aproape 100 de sucursale, in 6 luni

Marile banci din Ungaria au inchis 94 de filiale in prima jumatate a acestui an, dupa ce au renuntat anul trecut la 60 de filiale, se arata intr-un studiu realizat de publicatia financiara “Vilaggazdasag”. Nici una din cele 14 banci incluse in studiu nu a deschis vreo filiala in perioada ianuarie-iunie 2012. Numarul combinat al filialelor bancilor a scazut cu 185 in primul semestru din 2012, fata de nivelul record inregistrat la sfarsitul lui 2009.

Numai banca austriaca Erste a renuntat la 40 de filiale de la inceputul acestui an, ajungand la o retea de doar 143 de sucursale, in timp ce banca italiana UniCredit a inchis 12 unitati si a ajuns la 120 de filiale in Ungaria.

OTP, cea mai mare banca din Ungaria, a inchis doar o filiala in prima jumatate a anului si continua sa aiba cea mai extinsa retea din tara, de 396 unitati. Pe locul doi se afla grupul financiar K+H, cu 231 filiale (care a renuntat la cinci unitati) urmat de Erste.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)