Criza a trecut si prin banci. Daca nu au mai facut profit, bancherii au “tras obloanele” in unitatile neprofitabile si au renuntat la salariati. Toate acestea in incercarea de optimizare a cheltuielilor operationale. Ritmul redus de creditare precum dar si orientarea in tot mai mare masura catre serviciile financiare digitale au influentat deciziile legate de dezvoltarea retelelor teritoriale de unitati bancare, potrivit portalului www.iLikeBanking.ro

Bancile au renuntat la 371 de unitati bancare si 3.760 salariati, in 18 luni

Astfel, numarul de unitati bancare s-a redus cu 229 in 2013 si cu inca 142 de unitati in prima jumatate a anului 2014. De asemenea, numarul de salariati din sistemul bancar s-a redus cu 3.157 in 2013 si cu 603 in primul semestru din 2014.

Din perspectiva numarului de unitati teritoriale si a numarului de institutii de credit la 100.000 locuitori, sistemul bancar din Romania continua sa se situeze sub media europeana, precizeaza un raport al BNR, dat publicitatii marti, 7 octombrie 2014.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)