O serie de atacuri majore asupra unor retaileri americani, in ajunul sarbatorilor de iarna, a determinat intregul sector sa investeasca in noi tehnologii pentru sistemele de plati cu cardul, astfel incat sa ajunga din urma tari ca Romania, unde sistemul “chip&PIN” s-a demonstrat mai sigur.

In SUA, cardurile bancare cu banda magnetica, ce nu presupun introducerea manuala a codului PIN, sunt inca folosite la scara larga, iar vulnerabilitatile acestora au permis atacatorilor informatici sa fure milioane de date de la clientii Target si Neiman Marcus, conform FoxNews .

Retailerii au inceput sa inlocuiasca aceste carduri cu cele cu chip si cu cod numeric de identificare (PIN), care sunt mai sigure.

Aceasta tehnologie este deja folosita in Kenya, Marea Britanie, Romania si in majoritatea tarilor, a spus Mallory Duncan, consilier general la National Retail Federation. “In majoritatea tarilor, dezvoltate sau in curs de dezvoltare, deja este folosita aceasta tehnologie. Este mult mai sigura decat cea cu carduri magnetice si semnatura sau PIN”, a spus Duncan.

Procesul de implementare al acestei noi tehnologii ar dura mult in SUA, intr-o piata de multe miliarde de dolari, ceea ce descurajeaza companiile. insa recentele incidente au stimulat investitiile.

“Numarul de fraude creste prea repede pentru a nu a face progres. Bancile vor face ceea ce trebuie. Riscurile sunt in crestere. Cu totii trebuie sa ne adaptam”, a spus Duncan.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)