Daca in Romania brokerii de pe bursa au in cea mai mare parte pregatire de ingineri, multe banci americane de anvergura mondiala, precum JP Morgan, Morgan Stanley, Citi sau Goldman Sachs, fac foarte multe recrutari din randul fortelor armate, atrase de calitatile cultivate in armata precum leadershipul, spiritul de echipa si capacitatea de a rezolva probleme.

In ultimii ani aceste recrutari s-au intensificat, scrie The Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Banca Morgan Stanley organizeaza ateliere pentru schimbarea carierei incepand din 2010, iar anul acesta a decis sa ofere trei tipuri de stagii pentru fosti militari: pentru vanzari institutionale si trading, finante si operatiuni.

Atelierele, la care au participat pana acum 700 de persoane, au fost create cu scopul de a demistifica serviciile financiare, spune Dan Worthington, fost parasutist militar, in prezent director executiv al diviziei de actiuni a Morgan Stanley.

„Este dificil pentru o persoana care provine din fortele militare sa isi dea seama daca vrea sa mearga la departamentul de cumparare sau de vanzare, sau care este diferenta intre vanzare si tranzactionare versus investment banking“, explica el. Amanunte sunt disponibile pe www.zf.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)