1,4 milioane de pensionari isi primesc pensia in cont bancar. Bancile, doar 19 dintre ele, au semnat cu CNPAS conventii pentru plata pensiilor, potrivit datelor CNPAS. Fata de finele anului 2008, cresterea numarului de pensionari care au optat pentru plata pensiei in cont bancar este de 110%. Pana in 2007, anul premergator crizei, doar doua banci au semnat conventii cu CNPAS.

Pentru a atrage cat mai multi pensionari, bancile au venit cu o serie de facilitati care au mers pana la oferirea unor produse dedicate acestui segment de clientela. Astfel, Bancpost a lansat Visa Clasic Senior Activ, produs care beneficiaza si de o platforma online unde este prezentat pachetul de servicii menit sa acopere nevoile pensionarului legate de plati, economisire si imprumut.

Cea mai recenta facilitate a fost implementata de CEC Bank care a anuntat ca, incepand cu luna noiembrie a.c., toti clientii bancii care incaseaza pensia prin conturi de card sau care au activat serviciul de transfer automat din contul curent in cont de card vor primi pensiile cu o zi mai repede decat clientii care nu au optat sa isi acceseze pensia prin card.

“Prin aceasta noua facilitate, CEC Bank incurajeaza clientii bancii sa opteze pentru primirea pensiei in contul de card sau sa activeze serviciul de transfer automat in contul de card.  Beneficiind de un grad sporit de mobilitate, clientii bancii pot utiliza cardul pentru plati la comercianti, pentru plata facturilor de utilitati si vor avea acces la o retea extinsa de bancomate, de unde pot retrage gratuit numerar”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Faptul ca CEC Bank este prima institutie care a transferat pensia in cont bancar, inca dinainte de 1989, si ca este institutia bancara cu cea mai mare retea la nivel national, a contat foarte mult in atragerea acestei categorii de clientela. Practic, 3 din 10 pensionari – care isi primesc pensia in cont bancar – folosesc CEC Bank.

Datele CNPAS confirma faptul ca, in 2012, valoarea medie a pensiei transferate in cont bancar a fost de 905 RON. In primele opt luni din acest an, media lunara a numarului de pensionari care isi primesc pensia in cont bancar a fost de 1,3 mil. De unde rezulta ca, numai in aceasta perioada scurta, pensionarii au efectuat cel putin 10,4 milioane tranzactii prin sistemul bancar, in valoare de peste 2,1 mld. Euro.
La ce banca iti poati face card pentru plata pensiei

CNPAS a semnat conventii pentru plata pensiilor in cont bancar cu CEC Bank, BRD, BCR, RZB, Bancpost, Banca Transilvania, Citibank, Carpatica, Alpha Bank, Unicredit, Piraeus Bank, OTP Bank, Procredit Bank, Volksbank, Intesa, RIB, ATE Bank, Libra Bank si Banca Romaneasca. Pana la finele acestui an, inca o banca va mai semna conventie cu CNPAS.

 

 

SURSA

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)