Economistul Daniel Daianu sustine ca bancile comerciale ar trebui sa fie interesate mai mult de utilizarea monedei nationale pentru creditare. Pe de alta parte, el a indemnat analistii din bancile comerciale sa avanseze solutii pentru a incuraja deeuroizarea. “Mai oameni buni, cand lucrati in bancile comerciale, veniti si cu solutii sa incurajam de-euroizarea. Daca intrarea in zona euro nu se va produce in cativa ani, si nu stim cand se va produce, iar pentru a da spatiu de manevra mai mare politicii monetare si politicii de curs ai nevoie de deeuroizare “, a mai spus Daianu.

In ceea ce priveste uniunea bancara, Daianu spune ca acest aspect intereseaza in mod fundamental Romania pentru ca are un sector bancar controlat de grupurile straine. “Noua nu ne este indiferent ce se intampla cu aceasta uniune bancara, daca ea va fi exit-ul din criza, daca va exista simultaneitate in constituirea pe componente ale uniunii bancare si daca Romaniei, pentru a beneficia de uniunea bancara, i se va cere sa contribuie, de pilda, la acea capacitate fiscala”, a explicat economistul.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)