Tot mai multi romani platesc cu cardul de debit pe internet si tot mai multi il utilizeaza in strainatate. Aveti insa grija la costurile cu comisioanele de retragere si cursul de schimb pentru tranzactiile in alta moneda decat cea a cardului.

Tranzactiile pe internet si tranzactiile cu cardul la comercianti sunt lipsite de comisioane. Lucru valabil pentru platile facute in moneda cardului, pentru ca o tranzactie facuta in alta valuta implica o serie de costuri suplimentare: cursul de schimb nefavorabil si alte comisioane aferente. Astfel, daca achizitionati ceva din Europa cu cardul si moneda tranzactiei este euro, referinta va fi euro si schimbul valutar intre euro si valuta contului (leul romanesc) se va face la cursul BNR.

La BCR, de plida, este folosit cursul Visa pentru cardurile Visa, la care se adauga un comision de 2%, potrivit economica.net
Volksbank, care are in portofoliu doar carduri de debit Visa, se raporteaza la cursul BNR, la care se adauga un comision de 3%. Pentru tranzactiile in alte monede, se utlizeaza cursul Visa + un comision de 2%. Intesa SanPaolo Bank are un comision de 3% peste cursul BNR.

Evitati sa scoateti bani de la bancomat in strainatate: este foarte scump.

Integral aici

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)