Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a prezentat ieri raportul asupra inflatiei si a avut cateva aprecieri. Cele mai interesante mi se par cele indreptate spre propria “ograda”. „Bancile comerciale au angajat de regula vendori, tineri aratosi care stiu limbi straine”. Cam asa caracterizeaza seful bancherilor ceea ce se intampla sub conducerea sa.

Mugur Isarescu a fost ieri in verva si a luat in vizor chiar si bancile care ar trebui sa finanteze economia ca sa avem crestere. „Faptul ca bancile comerciale nu reusesc sa creasca creditul, in opinia mea, denota in special ca nu au sucursalele suficient de bine pregatite pentru a da si alte credite decat credite de consum si credite ipotecare”, a declarat Mugur Isarescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)