Bancherii au atras, inca o data, atentia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sa reduca rezervele minime obligatorii (RMO), pentru ca ei sa coboare dobanzile si sa relanseze creditarea, deoarece taierea dobanzii cheie nu este suficienta.

“Aceste semnale date de BNR in ultimele 3-4 luni, de reducerea dobanzii de politica monetara, devin mai putin eficiente decat erau in trecut (…) Exista o limita de la care nu se mai pot reduce dobanzile in piata bancara. Nu exista o legatura unica intre dobanzile bancilor si dobanda de politica monetara, exista multe alte elemente care duc la reducerea dobanzilor de pe piata”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

Cum ajung banii din RMO in credite? “Banii rezultati din reducerea ratelor rezervelor minime se vor duce in titluri de stat, apoi spre creditare”, afirma Ghetea.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)