Bancile si asiguratorii cu ac­tio­nariat strain au primit anul acesta injectii de capital de peste 550 mil. euro pentru a-si acoperi pierderile uriase si pentru a se mentine la parametrii de solvabilitate impusi de BNR si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Majorarile de capital din banci au insumat 380 milioane de euro, fiind de patru ori peste nivelul din 2011, potrivit datelor de la Registrul Comertului. in cele mai multe cazuri banii au fost utilizati pentru acoperirea pierderilor din credite, foarte putine fiind cazurile in care actionarii au injectat bani doar pentru a-si sustine ambiti­ile de crestere.

“Este un semnal prost pentru piata faptul ca actionarii straini trebuie sa aduca bani pentru a acoperi gaurile subsidiarelor locale si cred ca acestea vor continua sa efectueze injectii de capial. Nu exclud insa si eventuale iesiri de pe piata ale unor companii care nu mai pot fi sustinute cu capital de actionari”, spune analistul financiar Dragos Cabat, citat de ZF

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)