Bancherii au mari probleme cand vine vorba de cardurile de credit. Bancile au in portofolii imprumuturi neperformante in valoare de 530 mil. lei din cardurile de credit, multe vandute in trecut ca alternativa la creditele de consum, potrivit datelor din raportul anual de stabilitate financiara al BNR, citate de Ziarul Financiar.

Peste 90% din stocul de neperformante este generat de cardurile de credit in lei, in timp ce detinatorii de carduri in valuta au restante la plata de 32 mil. lei. „Inregistrarea unei rate de neperformanta mai ridicata pentru cardurile de credit este o situatie normala, avand in vedere profilul de risc al produsului. Informarea continua a clientilor este insa esentiala pentru dezvoltarea sustenabila a creditarii“, a declarat Mihai Patrulescu, senior economist al UniCredit, potrivt ZF.

Rata de neperformanta se situeaza la 16% in cazul cardurilor de credit in lei, in timp ce la valuta neperformanta este de 23%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)