In particular sau oficial, bancherii dau comanda de torturi personalizate cu ocazia unor momente speciale, folosind ca sursa de inspiratie bancile sau crampeie din activitatea uzuala a institutiilor de credit.

Surprizele dulci prind forma si culoare, imitand siglele bancilor sau carduri si bancomate. Spre exemplu, Anema, o cunoscuta bloggerita (torturi-anema.blogspot.ro) din Bucuresti pasionata de crearea de torturi, a realizat deja doua torturi care au ca tema cardul BRD. In ambele cazuri, comanda a venit de la apropiatii unor angajati ai bancii franceze, care au dosit sa-si surprinda partenerii cu ocazie zilei de nastere.

”Am facut acest tort la cerinta unei doamne pentru sotul ei. Tortul va fi o surpriza si sper eu sa fie una placuta. Tot designul a fost gandit de dansa iar eu doar am transpus in decorul tortului ceea ce si-a dorit. Cardul Visa Electron nu a fost niciodata un card de credit la BRD insa asa cum am scris si mai sus tot designul a fost creat de clienta mea :). Continut: blat cacao, mousse de ciocolata cu lapte si migdale pralinate si crema Snickers. A avut 2.1 kg”, scrie Anema in prezentarea unuia dintre torturi.

”Se pare ca in aceasta perioada este o cerere mare de carduri BRD dulci :). Acest tort a fost o surpriza facuta de un baiat prietenei lui care lucreaza cu cardurile. Nu am aflat reactia ei la primirea cadoului insa prietenul ei a fost foarte incantat la vederea tortului. Continut: blat cacao, mousse de ciocolata cu lapte si visine in alcool. A avut 3 kg”, scrie Anema pe propriul blog despre cel de-al doilea tort.


Alt cofetar din Targu Mures, care-si promoveaza creatiile pe propriul blog (andreas-cake.blogspot.ro), a realizat un tort care imita un bancomat BRD. Opera dulce este cu adevarat impresionanta si spectaculoasa. Autoarea precizeaza in prezentarea acestui produs: ”Un tort… cu o tema cel putin interesanta. Mini bancomat BRD. Ramane de vazut daca a si functionat”.

Si bancile comanda torturi pentru diverse ocazii, cum ar fi implinirea unui anumit numar de ani de la lansarea pe piata a institutiei sau de la inaugurarea unei agentii proprii. La acest capitol exista numeroase exemple de torturi personalizate marca Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau Alpha Bank.

”Acest tort a ajuns la sucursala din Braila a Bancii Transilvania. Tort cu blat de cacao si trei feluri de ciocolata, imbracat si decorat cu martipan”, isi descrie creatia Luminita din Braila (luminish-s-cakes.blogspot.ro).

”Raiffeisen Bank, Agentia Ineu, a avut aniversarea! Am fost onorata sa iau parte la sarbatoarea lor prin tortul care l-am facut pentru ei. Nu m-am putut hotara la un model, asa ca am facut doua modele :). Sub sigla bancii se ascund multe fructe de padure si ciocolata alba”, se precizeaza pe blogul (yours4evercakes.wordpress.com) unui alt cofetar care a realizat un tort Raiffeisen Bank.

”Chiar daca au printre cele mai avantajoase credite, hai sa ne fortam norocul si sa le uram… dobanzi cat mai mici si la cat mai putine comisioane!”, scrie Ana, un cofetar din Mangalia (torturipersonalizate-anisoara.blogspot.ro), despre un tort Alpha Bank.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)