Băncile au decis să extindă măsurile de urgenţă destinate combaterii răspândirii coronavirusului, un exemplu fiind grupul german Deutsche Bank care a anunţat marţi că va diviza operaţiunile de trading în mai multe locaţii din Frankfurt după ce un angajat a fost testat pozitiv, informează Reuters, citat de Agerpres.ro.

Și Banca Centrală Europeană a informat că unul dintre angajaţii săi a fost diagnosticat cu coronavirus şi primeşte tratament medical adecvat, transmite Bloomberg.

BCE precizează că aproximativ 100 de colegi care au lucrat în apropiere de angajatul diagnosticat cu coronavirus vor lucra, temporar, de acasă iar între timp vor fi dezinfectate spaţiile de birouri potenţial afectate.

“Suntem hotărâţi să respectăm viaţa privată a colegului nostru la acest moment şi vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura sănătatea angajaţilor noştri”, a precizat BCE.

Fondul de private equity KKR & Co Inc a anunţat şi el luni seara că un angajat de la biroul său din Londra a fost depistat pozitiv, obligându-l astfel să îşi închidă temporar birourile din Londra.

Săptămâna trecută, HSBC a trimis acasă 100 de angajaţi după ce un membru al departamentului său de cercetare de la Londra a fost depistat pozitiv la testul de coronavirus. Agenţia de rating S&P Global a cerut tutror celor 1.200 de angajaţi ai săi de la birourile din Canary Wharf să lucreze de acasă după ce s-a confirmat că angajatul HSBC depistat pozitiv la testul de coronavirus a vizitat birourile S&P Global.

Răspândirea epidemiei de coronavirus începe să afecteze operaţiunile companiilor din sectorul financiar, devenind o nouă povară care se adaugă situaţiei fragile în care se află economia mondială.

Traderii de la marile bănci din lume au început să renunţe la birourile lor din centrul oraşelor pentru a lucra de la birouri amplasate în zona suburbană unor metropole precum New York şi Londra.

Și americanii de la Wells Fargo din San Francisco au închis biroul, după ce un angajat a fost depistat pozitiv. Angajatul care lucra la etajul 23 „se află acasă, în timp ce sănătatea âi este monitorizată”, declară Beth Richek, purtătoarea de cuvânt a băncii.

Wells Fargo a informat ca a decis sa efectueze imediat o dezinsecție, a cerut angajaților de pe etajul afectat să lucreze de acasă. “Am cerut tuturor angajaților care au fost în contact cu persoana infectata să nu vină la birou pentru următoarele 14 zile”, au mai decis reprezentantii băncii.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)