Bancile ii critica frecvent pe romani ca-s lipsiti de cultura financiara, scrie Ionut Balan in Jurnalul. “Chiar daca unii finantisti s-au pomenit ca unul din trei credite acordate “incultilor” e neperformant, ceea ce le pune la indoiala priceperea. Dar autorul articolului de fata nu doreste sa puna tunul pe bancheri sau mana pe pistol cand aude de cultura, ci sa arate ca inainte de a-i acuza pe romani de lipsa de cunostinte economice e bine sa existe produse pe care sa le tranzactioneze. Fiindca daca am presupune, prin absurd, ca oamenii n-ar avea o cultura economico-financiara precara, ci una solida, ei ar discuta intre ei steril, despre ceea ce nu exista.

Asadar finantistii, in loc sa se calce pe bombeuri cum sa se faca mai utili clientilor, se uita cu dispret la lipsa de cultura financiara a acestora, fara sa realizeze ca ei insisi sunt limitati. Daca s-ar pricepe le-ar oferi cumparatorilor 3-4 produse sa-si aleaga. Dar, dupa cum stau lucrurile acum, bancherii se marginesc sa-i desfida pe cei care le trec pragul, desi nu sunt in stare sa le puna suficienta marfa in galantar.

E drept ca in saracia ei exista o oferta standard cu 1-2 produse, dar acestea nu sunt nici pe departe cele 3-4 instrumente inovative din care sa-si aleaga clientii. In vitrina saracacioasa a bancherilor pot fi zarite niste marfuri proaste pe care incearca sa le vanda cumparatorilor spunand “Vai ce bine va sta”…

 

Integral aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)