Presedintele ​Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, sustine ca programele pentru IMM-uri sunt extrem de importante pentru economia romaneasca.

“Programul Mihail Kogalniceanu, in sine, asa cum a fost conceput, a fost conceput bine. Problema majora care apare a fost aceea ca componenta bancara a programului nu a reactionat cum trebuie, adica aici nu s-a inteles ca sunt bani care vin de la Guvernul Romaniei, sunt bani garantati si prin urmare ei trebuie sa aplice alte principii si alte proceduri de evaluare a dosarelor si de finantare, nu cele standard.

Din pacate, bancile care au fost implicate in acest program au venit cu vechile proceduri, deosebit de prudente, deosebit de pretentioase, fapt ce explica de ce avem atatea probleme cu finantarea economiei, si atunci sigur ca programul nu a avut finalitatea necesara. A aparut un decalaj.”

Citeste materilaul in revista Capital.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)