Dupa ce am aflat de la Bogdan Olteanu (BNR) cand vor reusi bancile sa reporneasca creditare, am aflat chiar de la sursa, banci, de ce nu se inghesuie sa acorde imprumuturi. “Intrebarea care apare cu insisteta – mai politicos sau mai putin politicos- este de ce nu dau bancile credite. Si noi ne intrebam de ce nu dam credite, pentru ca asta e de fapt menirea noastra. As raspunde mai putin academic: de frica!”, a spus marti Laurentiu Mitrache, CEO al Leumi Bank, la conferinta  Mediafax Talks about Banking.

El a invocat numarul ridicat de insolvente si de imprumuturi neperformante si a atras atentia ca fin ciuda curatirii bilanturilor de catre banci, realitatea e aceeasi.

“Vreau sa atrag atentia ca nu s-a schimbat nimic in realitate. Faptul ca bancile au scos banii din buzunar si au acoperit pierderea nu spune nimic. Calitatea activitatii economice nu s-a schimbat”, a mai spus Mitrache, citat de HotNews.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)