Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) ascut “cutitele” pe economisire-creditare. Ambele banci “”umbla” la comisioane: RBL  renunta la 1.400 lei din comisionul de analiza dosar iar BCR BpL reduce comisionul de administrare pentru creditele nou acordate, de la 0,15% la 0,05%.

 

Concurenta pe economisire-creditare poate sa inceapa: bancile reduc comisioanele la credite

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) anunta ca nu percepe comision de analiza dosar clientilor care contracteaza un credit cu sau fara avans (credit intermediar sau anticipat) pana la 31 august 2012.

Astfel, pana la 31 august, clientii RBL vor beneficia de ZERO comision de analiza dosar credit in loc de 1.400 lei, cat era pana in acest moment.

Dobanda la creditul cu avans ZERO este 9,5% pe an fixa la lei, pentru creditul garantat cu ipoteca. Dupa maxim 60 luni, dobanda se reduce de la 9,5% la 4,5%, fixa pe toata perioada de rambursare a creditului.

“Am ales aceasta perioada de derulare a promotiei deoarece este potrivita pentru diversele lucrari de renovare sau reabilitare a locuintei. Scopul nostru este sa contribuim la sporirea calitatii fondului locativ, sprijinindu-i pe romani sa-si  asigure un confort al locuirii la standarde europene. Milioane de europeni au reusit sa-si imbunatateasca confortul locativ cu produsul de economisire-creditare datorita costurilor foarte mici si a suportului din partea autoritatilor.”, a declarat  Aurelia Cionga, Presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Cum functioneaza creditul fara avans?

Este foarte simplu: clientul care are nevoie acum de bani pentru domeniul locativ, acceseaza un credit ipotecar, fara avans, cu dobanda fixa de 9,5%, iar dupa maxim 5 ani dobanda se reduce la 4,5%, fixa pe toata perioada de rambursare ramasa.

„Este important  de mentionat  ca dobanzile sunt fixe, la fel si ratele, iar costurile finale pe care clientii nostri le platesc sunt mici.” a mai spus  Aurelia Cionga.

Exemplu calcul credit fara avans:

·    Valoare Credit: 100.000 lei
·    Avans minim: 0 lei
·    Perioada de rambursare:  aprox. 11 ani
·    Rata lunara in primele 56 luni cu dobanda de 9,5% fixa la lei: 1.692 lei
·    Rata lunara credit in lei (in urmatoarele 75 luni) cu dobanda fixa de 4,5%: 700 lei
·    Total suma rambursata la finalul perioadei de creditare: 146.825 lei
·    Venit lunar minim pe familie de 2 persoane (fara alte credite): 2.700 lei

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, reduce comisionul de administrare pentru creditele nou acordate, de la 0,15% la 0,05%. Toate creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte au ZERO comision de analiza dosar (acordare) si ZERO comision de rambursare anticipata.

„Prin aceasta reducere a comisionului de administrare pentru creditele nou acordate BCR Banca pentru Locuinte vine in intampinarea nevoilor locative ale clientilor sai. Astfel, produsele de creditare vor avea comision fix de administrare credit de 0,05% care se reflecta intr-o reducere substantiala a DAE pentru tipurile de contracte Locuinta Plus si Economii Plus. in plus, toate produsele de creditare locativa oferite de BCR Banca pentru Locuinte beneficiaza de: dobanda fixa de 5% sau 6% pe an pe toata perioada creditului; ZERO comisioane de analiza dosar si rambursare anticipata, ZERO costuri pentru evaluarea garantiilor, cat si marele avantaj ca nu sunt afectate de riscurile valutare, produsele de creditare fiind acordate doar in lei”, a declarat Alexandru Ciobanu, Presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Clientii care doresc sa isi cumpere o locuinta sau un teren, sa isi renoveze, sa isi modernizeze sau sa isi reabiliteze termic locuintele, dar nu au ajuns la repartizarea contractelor de economisire-creditare, pentru a putea beneficia de dobanzile fixe avantajoase ale creditelor locative acordate numai in lei (5% sau 6% pe an, in functie de tipul produsului ales), pot sa opteze pentru un credit intermediar – de asemenea in lei, tip punte, cu dobanda fixa de doar 7% pe an. Cand clientul intruneste conditiile de vechime necesare repartizarii contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transforma in credit locativ.

„Clientii care doresc sa isi imbunatateasca situatia locativa si sa acceseze un credit BCR Banca pentru Locuinte au garantia unor costuri lunare fixe, in lei, pe toata perioada contractului cu banca. De exemplu, un client care solicita un credit Bauspar tip Locuinta Avantaj, in suma de 50.000 lei, pe o perioada de 10 ani, va plati o rata lunara fixa de 545 lei (dobanda fixa de 5% pe an si comision administrare credit de 0,05%; DAE 5,75%)”, a adaugat Alexandru Ciobanu, Presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinte pentru domeniul locativ au ca destinatii posibile: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.
Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinte sunt:

Prima garantata de Stat si acordata in perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandata (5 ani), genereaza pentru clienti sume pe care nu le pot obtine din alt produs financiar de pe piata, dobanzile fixe oferite pentru toata durata contractului si, nu in ultimul rand, siguranta depunerilor – acestea sunt garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Adiacent, sistemul incurajeaza economisirea, sprijina relansarea creditarii precum si imbunatatirea fondului locativ.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)