Bancile au vandut pana acum proprietatile executate silit in special investitorilor. Insa specialistii prevad o noua etapa: clientii finali. Bancile si-au fixat o noua tinta, pentru a obtine un pret mai bun pe proprietatile executate silit. “Bancile au adresat aceste proprietati unui segment foarte limitat de clienti, respectiv investitori, fie fonduri de investitii, fie persoane cu cash – mici investitori care profita si cumpara portofolii de proprietati la preturi mici. Oferta de proprietati in executare este insa foarte mare si nu poate fi absorbita in totalitate de acesti investitori, afirma Adrian Erimescu, directorul general al portalului Imobiliare.ro

Investitorii cumpara pentru a obtine profit, iar in vederea maximizarii randamentului, acestia ofera preturi foarte reduse, astfel ca bancile isi recupereaza o suma mica din garantii”, a declarat pentru Mediafax, Adrian Erimescu. “Cu siguranta, anul viitor vom vedea mai multe vanzari spre consumatorul final. Cel mai bun semnal este ca majoritatea bancilor si-au creat site-uri specializate pentru aceste proprietati. Daca bancile vor sa vanda la un pret cat mai apropiat de valoarea de piata trebuie sa se adreseze consumatorului final”, afirma Erimescu.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)